Rozé Borozó                                 
Eger, Szépasszonyvölgy 10-es pince                                           
Nálunk minden vendég, törzsvendég...
MENÜ

Csoportoknak borkostolást vagy borkostolással egybekötött étkezést is tudunk biztosítani!

 

 

 

 

 

Egri Korona Borház borai

 

turán

 

Egri Turán 2011

Édes minőségi vörösbor A Turán az Egri Szőlészeti és Borászati Kutatóintézatben, több fajta keresztezéséből nemesített vörösbort adó szőlőfajta. Kiemelkedő évjáratokban igen magas cukortartalommal szüretelhető. Bora igazi különlegesség. Illatában aszalt szilva és bodza. Ízében túlérett szeder és a gyümölcslekvárok világa tárulkozik elénk.

 

 

 

 

bikavér

  Egri Bikavér 2011

Száraz minőségi vörösbor

 Az egri borvidék vulkanikus eredetű ásványi anyagokban gazdag hőforrás közelében termő kékszőlő fajtáinak legjobb tulajdonságait egyesítő vörösbora. Mély rubinszinű bársonyos, fűszeres zamatú, mely kedvelt az igényes borfogyasztók körében. Hagyományos fakádas héjon erjesztéssel készült, hosszú tölgyfahordós érlelést követően palackoztuk.

 

 

 

 

rozé

 

 Egri Rosé 2013

Félszáraz rosé bor Merlot-Kékfrankos

Kellemes savharmónia, könnyed, friss gyümölcsösség jellemzi ezt az Egri korona Borházat körülölelő napsütötte területről szüretelt szőlőből készült rosébort. Könnyű szárnyas-és halételek kiváló kísérője.

 

 

 

 

 

csillag

Egri Csillag 2012

Száraz minőségi fehérbor

Jó 100 évvel a Bikavér születése utén az egri borászok elérkezettnek látták az időt, hogy megalkossák a híres vörös fehér párját.Szigorú szabályok alapján, a Kárpát-medencére és a borvidékre jellemző fajták házasításával készülő fehérbor lendületes savakkal és gyümölcsös zamatokkal adja vissza az itt honos szőlők és a termőhely harmóniáját. A Bor illatában és ízében a zöldalma, valamint a citrusos jegyek világa tárul elénk.

 

 

 

chardonnay

Egri Chardonnay 2011

Száraz minőségi fehérbor

Válogatott szőlőből készült, telt, gyümölcsös, zamatos fehérbor. Ez a bor páratlan eleganciája révén az ünnepi asztalok nélkülözhetetlen kelléke.

 

 

 

 

 

 

muskotály

 

Egri Ottonel Muskotály-Hárslevelű 2012

Félédes fehérbor

Aranysárgára érő fürtjei a szőlőskertek szép látvány, bora a szőlősgazdák féltett kincse. Muskotályos ízvilága különös bájjal, diszkrét parfümösséggel jelentkezik. Harmonikus savszerkezetű, sokszínűen zamatos, üde , fiatalos félédes fehérbor.

 

 

 

 

Üzletünkben még kapható rostos és szénsavas üditő, ásványvíz valamint különféle kávék is!

 

 

Weblap készítés ingyen

Szavazás

Melyik borunk ízlik Önnek/Önöknek a legjobban?
Bikavér (száraz vörös)
Cabernet Franc (száraz vörös)
Turán (édes vörös)
Rosé (félszáraz)
Egri Csillag (száraz fehér)
Chardonny Barrique (száraz fehér)
Muskotály-Hárslevelű (félszáraz fehér)
Asztali nézet